5 + 1 tips om inbraak te voorkomen in de donkere maanden

Nu de dagen korter worden, is dit voor sommigen het moment om ongevraagd bij je binnen te breken. Het duister geeft hen een gevoel van veiligheid. Wij geven je 5 + 1 tips om veilig en vol vertrouwen de donkere maanden door te komen.

 

  1. Sluit je voordeur

    Misschien ben jij ook iemand die achteloos de voordeur achter zich dicht trekt. Deur dicht, alles oké. Maar maak het ongewenste gasten niet makkelijk. Sluit je voordeur. Zorg voor inbraakwerende sloten en een camera in je deurbel

  2. Laat je zien

    Privacy is fijn, maar je huis omringen met dichte, hoge hagen geeft ook privacy aan volk met slechte bedoelingen. Zorgen dat je voorgevel zichtbaar is vanop straat nodigt al veel minder uit.  We automatiseren je hek en dat hoeft het zicht niet helemaal weg te nemen.

  3. Wees altijd thuis

    Je kinderen naar de sportles brengen, boodschappen doen … Wanneer je ’s avonds je huis verlaat, laat dan wat lampen branden. Het geluid van radio of tv helpen ook. Mensen met slechte bedoelingen hebben weinig nodig om binnen te komen en ze herkennen snel wanneer een woning “leeg” is. Wil je gordijnen en rolluiken automatisch open of dicht? We doen het voor jou.

  4. Goeie buren

    Ken je buren, maak regelmatig een praatje. Houd een oogje in het zeil. Maak een whatsappgroepje, stuur mekaar een berichtje wanneer je iets verdachts opmerkt. Is er echt iets aan de hand, wees dan geen held, maar bel 112.

  5. Zet je gasten in the spotlight

    We willen ze niet over de vloer, dus zetten we ze beter in de spotlights voor ze binnenkomen. Een bewegingssensor aan je voordeur, je tuinpad … Het zal de gewenste bezoekers veilig naar de voordeur loodsen. Verkeerd volk zal wellicht rechtsomkeer maken.

  6. Check-up van je woning

    Je moet jezelf zeker niet met hoge hekken omringen om je veilig te voelen. Wij hebben een uitgebreid gamma aan alarmsystemen en camerabewaking, videofonie en parlefonie. andere detectiesystemen. Allerlei sensoren kunnen je melden wanneer iets gaande is. Je smartphone krijgt er meteen een nuttige app bij. Én je weet ook direct of je pakje dat je bestelde werd geleverd.

Colpaert is er om je veiligheidsgevoel te versterken. Bel ons, mail ons en we maken een afspraak om jouw situatie samen te bekijken. We bezorgen je dat geruste gevoel. Maar vergeet ook niet te genieten van de knusse avonden en elkaar.

Contacteer ons hier