Smart homes en digitale inbrekers

Smart homes en digitale inbrekers

Automatisatie en hacking: de spelregels

Automatisering staat voor gemak: verwarming die zichzelf regelt, rolluiken die bij het krieken van de dag de eerste zonnestralen binnenlaten, leuke muziek opzetten met een klap in de handen of je garagepoort openen met de smartphone. Het wooncomfort stijgt en het energieverbruik daalt. Woningen worden smarter, maar helaas worden hackers dat ook. Kan je systeem gehackt worden? In sommige gevallen wel.
Geen paniek: we geven je tips te geven om digitale indringers buiten te houden.

Blog Colpaert hacking domotica

1500 aanvallen per dag

Volgens een uitgebreid Duits onderzoek vinden gemiddeld 1500 aanvallen plaats op een smart home: huizen die volledig die van kelder tot zolder uitgerust zijn met automatisatie systemen.

Deze internationale, digitale inbreuken zorgen ervoor dat ongewenste gasten je apparaten via het internet bedienen en zelfs je gegevens stelen. Maar wees gerust: wie samenwerkt met professionals, blokkeert de toegang. We geven je 3 gouden tips.

Hack-preventie

Om je automatisatie eenheden te vrijwaren van cyberaanvallen,houd je best rekening met volgende zaken:

        - Sluit je systemen allereerst aan op je eigen wifi-thuisnetwerk en zorg ervoor dat dit beveiligd is met een goed paswoord
        - Gebruik sterke paswoorden en maak er een aan voor elk apparaat
        - Zorg voor een gezond evenwicht van toestellen: zorg voor voldoende gemak, maar ook niet meer dan nodig

Automatisatie: puur gemak

Je kan bij Colpaert terecht voor het onderhoud van je bestaande automatisatie of de automatisatie van volledige gebouwen.
Dankzij onze professionele installatie, uitgebreide uitleg enservice na verkoop ben je volledig klaar om je beveiligd systeem te (laten) plaatsen.
Ons aanbod gaat van complete Duotecno-Vantage systemen tot uitbreidbare Nikobus-Peha installaties.

Start je binnenkort met een renovatie of nieuwbouwproject en ben je niet zeker welk systeem het best past bij jouw woning of bedrijf?

Bel ons dan op +32 56 77 77 77 voor een gratis adviesgesprek.