Brandpreventie. Voorkomen blijft altijd beter dan genezen

In (brand)preventie investeren is nooit weggegooid geld. Zeker niet in je bedrijf. De veiligheid van je werknemers staat op de eerste plaats. Detectoren die rook, gas, CO2 waarnemen en alarm slaan voor de situatie precair wordt, vormen een essentieel onderdeel in je bedrijfsgebouwen en kantoren en industriële installaties. En da’s maar één iets.

De wet dicteert, Colpaert installeert

Als werkgever sta je, op basis van een risicoanalyse, in voor de organisatorische en materiële preventiemaatregelen. Wat dat materiële betreft, zijn we bij Colpaert goed voorzien om je bedrijf te beveiligen. Wat je opbouwde zie je namelijk niet graag in rook opgaan.

Brandbeveiliging begint met detectoren

Rookdetectoren, detectie van CO2 of gas … redden levens. Tijdig verwittigd worden, is de eerste schakel in de ketting van alle daaropvolgende acties. Je mensen tijdig evacueren, je interne brandbestrijdingsdienst die in actie komt voor de brandweer arriveert … Jouw tussenkomst kan levens redden. Een goed branddetectiesysteem laat het niet zover komen.

Brand- en rookkoepels zorgen voor (adem)ruimte

Rookontwikkeling kan plots erg snel gebeuren. Paniek tijdens evacuatie slaat toe. Chaos ontstaat en dat wil je net vermijden. Brandkoepels of rookkoepels die automatisch openen wanneer dat nodig is en zo de rook afvoeren, geven je haast letterlijk wat ademruimte om in veiligheid te raken.

Misschien vind je het een heel gedoe om te moeten voldoen aan elk detail in de brandbeveiliging, maar neem het van ons aan, dit “gedoe” is maar een fractie van wat je te wachten staat als er echt iets fout gaat.
De installatie doen we trouwens met zoveel expertise en professionaliteit dat je er amper iets van opmerkt. 
Contacteer ons en we maken jouw bedrijf echt brandveilig.

Afspreken?