• Branddetectie

vraag uw gratis advies-
gesprek aan

Lees meer
Onze Diensten...

Branddetectie

Vuur. Naast de gezellige factor tijdens knusse wintermaanden heeft het een verwoestende kracht. Brand kan zodanig veel schade aanrichten dat het belangrijk is om het te voorkomen. Woningbranden komen vaker voor dan iedereen denkt. In 2017 vielen in België 35 doden bij woningbranden. Alarmerende cijfers, die helaas niet tot iedereen goed door dringen: maar liefst 1 op 3 Belgen denkt nooit aan brandpreventie. Daar doet Colpaert iets aan. 

Colpaert vertelt graag hoe je de brandveiligheid verhoogt, wat volgens de branddetectie wetgeving allemaal verplicht is en meer. 

CO2 detecteren? Gas opsporen? Rook zoeken en melden? Schakel brand voor eens en voor altijd uit. Letterlijk.

CO2-detectie

CO2 is gekend als een “stille moordenaar”. Helaas de bittere waarheid. Dit komt omdat CO2 geur- en kleurloos is. Zelfs de beste neuzen ter wereld halen CO2 er niet uit. Gelukkig de digitale neuzen van onze detectie apparaten wel. Met gemak zelfs. Ze detecteren het gevaar, waarschuwen de eigenaar (en/of brandweer) en produceren een sterk alarmsignaal. Zo kan iedereen zo snel mogelijk de onveilige ruimte verlaten.

Gasdetectie

Gas kunnen we soms ruiken. Maar dan is het meestal al te laat. Er is slechts één vonk nodig om een gigantisch probleem te creëren. Daarom is het beter voorkomen dan genezen. Toch? Onze gasdetectiesystemen sporen het gaslek op, laten weten waar het zich bevindt en maken een luid signaal. Ook hier verlaat je zo snel mogelijk de ruimte waar het probleem zich voordoet.

Rookdetectie

Zowel rook als vuur verspreidt sneller dan we ooit durven denken. Rook heeft het grote nadeel dat we er niet in kunnen ademen. Er zitten namelijk geen zuurstofdeeltjes in. Ook hier moeten we dus zo snel mogelijk weg zien te geraken. Onze apparaten detecteren de rook in het vroegste stadium. Zo is er tijd genoeg om de brandweer te verwittigen (of het apparaat doet dit zelf) en het huis/bedrijf te verlaten. Safety first!

Rookmelders

Eenmaal de rook gedetecteerd is zal het belangrijk zijn om die te melden en te lokaliseren. Onze rookmelders zorgen daarvoor. Slaap op beide oren. Het zal jij zijn die de rook te slim af is. Niet omgekeerd.
Wil je weten of een rookmelder verplicht is of waar je best je rookmelders plaatst? Bekijk dan zeker ons blogbericht rond brandpreventie.
 

Ontdek ook onze:

Brand- en rookkoepels

 

Vragen?

Contacteer ons op +32 56 77 77 77. Tot binnenkort!