Vertrek zonder zorgen op reis tijdens de paasvakantie

5 tips om je woning met een gerust hart te verlaten

Tip 1: Laat je licht schijnen

Laat bij vertrek een lampje branden: zo lijkt het alsof er iemand thuis is. Of werk met sensoren die elke beweging detecteren waardoor je buitenverlichting vanzelf aanspringt.

Tip 2: Op slot

Leg je waardevolle voorwerpen zeker niet meteen zichtbaar liggen: stop deze veilig weg in een kastje. Een kluis is zelfs nog beter. Let er ook op dat potentieel inbreek-gereedschap zoals ladders veilig weg zitten. Controleer voor je vertrekt ook zeker of alle deuren en ramen goed gesloten zijn. Er zijn heel wat professionele sloten op de markt die inbrekers geen kans geven.

Tip 3: Volledig uitgelogd

Tegenwoordig posten we maar al te graag al onze foto’s op Facebook. Maar ook hier ben je beter voorzichtig: denk twee keer na voor je een foto vanop het strand post. Niet enkel vrienden en familie bekijken je vakantiekiekjes...

Tip 4: Beter een goede buur...

Aangezien inbrekers evenveel overdag toeslaan, vormt sociale controle een goede oplossing tegen inbraak. Geef je buurvrouw- of man een seintje en eventueel een sleutel.

Tip 5: De politie, uw vriend

Wie op vakantie vertrekt, kan dit laten weten aan de politie via een vakantiekaart. Je vult alle gegevens in zoals de periode en gegevens van de contactpersoon en vervolgens breng je de kaart binnen op het politiebureau. Het is niet zo dat de politie je huis bewaakt, maar je woning wordt meegenomen in de dagelijkse politie surveillance.

Ben jij klaar voor een zorgeloze paasvakantie?

We bieden een ruim waaier aan beveiligingsmogelijkheden aan.

Benieuwd naar de beste opties voor jouw woning? Bel ons op +32 56 77 77 77 voor een gratis adviesgesprek.