Een paniekknop brengt rust.

​Je hoeft de paniekknop helemaal niet te gebruiken, maar dat je over één beschikt, stelt je op je gemak. Wat is een alarmknop nu precies en voor wie is hij bestemd? Geen paniek. Lees verder en ontdek het.

Vaste of mobiele knop?

Eenvoudig te vergelijken met de vaste en mobiele telefoon. Met de één moet je binnenshuis blijven, de ander gaat overal mee naartoe. Beiden hebben een gelijkaardige werking. Ze verwittigen de lokale hulpdiensten en/of je opgegeven contacten bij noodgevallen. Je moet enkel op de knop drukken. Daarna doet een stil of zelfs hoorbaar alarm zijn werk. 2-wegscommunicatie stelt de meldkamer in staat om je bij een oproep te contacteren, een check-up te doen over je toestand én je gezelschap te houden tot er fysiek hulp opdaagt.

Wie verwittigt een paniekknop?

Al naargelang jouw keuze en instellingen worden de contactpersonen vastgelegd. Familie, zorgverleners, hulpdiensten … jouw volgorde telt. Niet bang zijn dat je “zomaar” de hulpdiensten contacteert dus. En doet zich toch een noodgeval voor waarbij je niet meer op de knop kunt drukken, dan verwittigt de knop na bepaalde tijd inactiviteit met de man-downfunctie je contacten. Zo’n alarm kan voor senioren in een armband of horloge zitten en hoeven ze geen “extra” toestelletjes bij zich te hebben.

Je eigen veiligheid waarborgen? Klik hier.

Vanaf welke leeftijd een paniekknop?

Vanaf de leeftijd dat jij er nood denkt aan te hebben. Ja, het geeft rust als je weet dat senioren, je bejaarde ouders die nog zelfstandig wonen er één dragen. Dementerenden met wegloopgedrag en vooral wie voor hen zorgt, ademen een stuk meer ontspannen dankzij een mobiele paniekknop met gps-functie. Wie vaak niet aan de paniekknop denkt als hulp, zijn de alleenwerkenden. Mensen die van klant naar klant, patiënt naar patiënt rijden, mensen die ‘s avonds of ’s nachts alleen aan het werk zijn in een kantoorgebouw of buiten. 
Zelfs wanneer jij je meer op je gemak voelt als je van je geparkeerde auto naar je voordeur loopt, dan is de aanschaf van een paniekknop gerechtvaardigd.

En de prijs?

Gratis is deze dienst niet, want je moet uiteraard je knop verbinden met een meldkamer die je oproep opvolgt. Je betaalt afhankelijk van de functies een vast bedrag dat in geen duizend jaar opweegt tegen je veiligheid. Al kost het wat geld, het is en blijft een koopje. Via je mutualiteit tot een aankoop overgaan, zal je maandelijks ook een rekening opleveren.
Wil je die rust ontdekken en ervaren? Voor jezelf of je geliefden? Aarzel dan geen seconde langer om ons te contacteren.
Druk op de knop